Parfumerie In geuren en kleuren Heusden
 
Eight & Bob
 • Aftershave Balm Eight & Bob

  Verzorgende aftershave balsem in de 'Original' geurlijn. Bevat zorgvuldig geselecteerde ingredienten, voor een zachte huid en een luxe gevoel na het scheren.

  Inhoud 100 ml

   

   

  € 45,00
 • Cap 'd Antibes Eight & Bob

  Deze geur is geinspireerd op de zomers aan de Franse Riviéra.

  Voor Albert Fouquet was Antibes de hemel. In dit charmante dorp aan de Franse Rivièra, genoot hij in de jaren '30 van lange vakanties in het gezelschap van de elite van de Europese aristocratie - vakantie die zich uitstrekte van de lente tot de laatste dagen van de zomer. In die tijd hadden slechts enkelen het voorrecht om te genieten van de luxe om de zomermaanden door te brengen aan de Franse Rivièra.

  Onvergetelijke ochtenden werden doorgebracht in de Grande Bleue, er werden gouden zonsondergangen genoten in de tuinen van hotel Eden Roc en zwoele avonden werden verlevendigd met exclusieve feesten.

  Albert droomde over deze zomers tijdens de koude Parijse winters. Zoals elke kunstenaar die streeft naar perfectie, maakte hij een geur die de essentie van zijn herinneringen aan die zomerdagen vastlegde. Het resultaat was CAP D'ANTIBES. Een geur die is gemaakt voor het genot van de maker en een favoriet werd in zijn privécollectie. Na zoveel jaren is het een genoegen om de originaliteit van de beste parfums van Albert Fouquet te delen en ervoor te zorgen dat ze de mensen bereiken die het geluk hebben om zijn smaak te delen.

  Eau de Parfum 100 ml

  Heart Notes: Aromatic Notes, Cinnamon, Moss
  Base Notes: Cedar, Incense, Vanilla
  Top Notes: Birch, Mint, Violet Leaves

  € 150,00
 • Cap d'Antibes Eight & Bob 30 ml

  Cap d'antibes is een geur die de essentie van de exclusieve Côte D'Azur vat, nu in een perfect reisformaat. Onvergetelijke gouden zonsondergangen, prachtige landschappen en exclusieve feesten op charmante locaties.

  30 ml past in de leren hoesjes van Eight and Bob

  € 60,00
 • Champs de Provence Eight & Bob

  Fris, groen en citrusachtig, deze geur vangt de schoonheid van de Provence.

  Heart Notes: Absolute Jazmin, Absolute Rose, Orange Blossom
  Base Notes: Ambroxan, Mate, Moss
  Top Notes: Bergamot, Orange, Pear

  Eau de Parfum 100 ml

  Albert Fouquet, de bedenker van de Eight & Bob-parfums, was een aristocratische Parijzenaar die parfums produceerde exclusief voor zijn eigen persoonlijk gebruik en die van zijn naasten. Elk parfum werd geboren uit een herinnering aan een plaats of een persoon wiens exclusiviteit en onderscheidend vermogen Albert Fouquet wilde omzetten in buitengewone geuren om ze te behouden.

  Fouquet wilde voldoen aan het verzoek van zijn geliefde vrienden Alessandro en Chiara, een Italiaans echtpaar dat een villa in de Provence bezat waar ze zich ontspanden en genoten van de frisheid van de meer dan 1600 wilde planten die elk jaar bloeiden op het platteland van deze prachtige regio van Frankrijk. Elk voorjaar trok Albert Fouquet van Antibes aan de Franse Rivièra naar het huis van Alessandro en Chiara om het prachtige schouwspel van kleuren en de heerlijke aroma's met hen te delen. Tijdens een van zijn reizen, terwijl hij een van de wijnen decanteerde die hij met zijn eigen druiven produceerde, vertelde Alessandro aan Fouquet dat zijn volgende diplomatieke post in de verre Filippijnen zou zijn. Hij vond het leuk om voor zijn werk over de wereld te reizen, maar tijdens zijn lange verblijf in het buitenland herinnerde hij zich altijd met melancholie de schoonheid van de Provence.

  Enkele maanden later, toen Alessandro en Chiara al in de Filippijnen waren gevestigd, waren ze verrast door het beste cadeau dat ze van hun goede vriend konden ontvangen. Alleen een kunstenaar zoals Albert Fouquet was in staat om de frisheid van de uitbundige aroma's voortgebracht door de planten die op het platteland van de Provence groeien, om te zetten in een parfum. Een prachtige groene fles bevatte alle magie van een ongeëvenaarde parfum, uniek in zijn geur en frisheid: Champs de Provence.

   

  € 150,00
 • Champs de Provence Eight & Bob 30 ml

  Eight and Bob Champs de Provence in een nieuw formaat van 30 ml, past in de leren hoesjes van Eight and Bob. Het parfum doet denken aan de prachtige kleuren van de Provence en de frisheid van zijn uitbundige aroma's.

  € 60,00
 • Deodorant Eight & Bob

  Deze frisse en effectieve deodorant is gemaakt met de geurnoten van Eight & Bob Original. De luxe spraydeodorant is mild geparfumeerd, werkt langdurig en is geschikt voor de gevoelige huid.

  Inhoud 75 ml

   

  € 40,00
 • Egypt Eight & Bob 30 ml

  Zwarte nachten, geweldige schatten en goud zand waren de inspiratie voor deze geur. De grootsheid van Egypt in een nieuw reisformaat 30 ml, welke past in de Eight and Bob leren hoesjes.

  € 60,00
 • Eight & Bob The Original (parfum in een boek)

  Een klassieke, elegante geur met een mooie geschiedenis.

  Dit parfum is verpakt in een boek, waar het verhaal in staat.

  Eau de Parfum 100 ml

  Het verhaal:

  Albert Fouquet, parfumkenner en de zoon van een Parijse aristocraat, maakte deel uit van de elite Franse samenleving in het begin van de twintigste eeuw. In een kamer op de bovenverdieping van het familiechâteau heeft Fouquet verschillende geressenties gecreëerd en geperfectioneerd voor zijn eigen persoonlijk gebruik, bijgestaan door Philippe, de familiebutler. Op sociale evenementen zou hij iedereen verrassen met een exquise geur die steeds meer gevraagd werd binnen de exclusieve sociale kring die hij bezocht. Fouquet verwierp echter voortdurend voorstellen om zijn geur op de markt te brengen.

  In 1937, tijdens zijn vakantie aan de Côte d'Azur, ontmoette Albert een jonge Amerikaanse student die in een cabriolet door Frankrijk reisde: John F.Kennedy. JFK was gefascineerd door het parfum dat Albert droeg en vroeg hem om een sample. Albert Fouquet liet een sample achter in het hotel met een briefje waarop stond: 

  "In this bottle, you will find the dash of French glamour that your American personality lacks."

  Na zijn vakantie ontving Albert een brief van John F. Kennedy uit de VS om hem te bedanken voor het vriendelijke gebaar en hem te informeren over het succes dat zijn parfum genoot onder zijn vrienden. Hij vroeg of Albert hem acht monsters wilde sturen, "en als je productie het toelaat, nog eentje voor Bob". Zonder het verzoek volledig te begrijpen, besloot Albert om een doos met voldoende monsters te sturen om de transportkosten te compenseren. Zijn perfectionisme strekte zich niet alleen uit tot de geur, maar alles eromheen. Hij vulde de bestelling pas toen Philippe enkele mooie glazen flessen vond in een Parijse apotheek die Albert geschikt achtte voor zijn cologne. Ten slotte bestelde hij verschillende dozen die waren versierd met hetzelfde patroon als het shirt dat JFK droeg toen ze elkaar ontmoetten. Tenslotte  bestempelde hij de flessen en dozen met het grappige verzoek van John: "Eight & Bob".

  Een paar maanden later ontving Albert brieven uit Amerika met verzoeken van verschillende Hollywood-regisseurs, -producenten en -acteurs, zoals Cary Grant en James Stewart. Iedereen wilde de 'Eight & Bob' cologne.Helaas zou het succes van zijn parfum zich niet veel verder verspreiden. In het voorjaar van 1939 stierf Albert bij een auto-ongeluk nabij Biarritz (Frankrijk). Philippe, de enige persoon die de bestellingen kon afhandelen, zou het werk slechts een paar maanden volhouden. Het begin van de Tweede Wereldoorlog dwong hem zijn baan bij de familie Fouquet op te geven. In de laatste zendingen verborg Philippe de flessen in boeken die hij zorgvuldig met de hand sneed om te voorkomen dat de nazi's de eau de cologne in beslag zouden nemen.

  Decennia later, dankzij de familie van Philippe de butler, is de formule voor "Eight & Bob" volledig hersteld, samen met het zorgvuldig vervaardigde productieproces. Nogmaals, het is een van de meest exclusieve colognes geworden, gedragen door 's werelds meest elegante mannen.

  Eau de Parfum 100 ml

   

  € 160,00
 • Mémoires de Mustique Eight & Bob

  Mémoires de Mustique is een eerbetoon aan degenen die de magie van dit unieke Caribische eiland hebben gedeeld en voor degenen die er ooit van droomden deel uit te maken van iets unieks. Mémoires de Mustique geur is de ontmoeting tussen een meesterwerk van Albert Fouquet en zijn herinneringen aan het prachtige en exclusieve eiland Mustique met zijn kristalheldere water, de eeuwigheid van zijn zonsondergangen en zijn landschappen, onveranderd door de geschiedenis heen. Een reis naar het verleden om de essentie in zijn puurste vorm te vangen.

  Eau de Parfum 100 ml

  Hartnoten:Jasmine Sambac, Orange Blossom, Osmanthus
  Basisnoten: Amber, Precious Woods, White Musk
  Topnoten: Bergamot, Néroli, Petit Grain

  € 150,00
 • Mémoires de Mustique Eight & Bob 30 ml

  Een mooie combinatie van Petit-Grain, Neroli, Jasmijn en natuurlijke houtnoten. Je favoriete geur in een handzaam reisformaat, welke past in de leren Eight and Bob hoesjes.

  Inhoud 30 ml

  € 60,00
 • Nuit de Megève Eight & Bob

  Een eerbetoon aan de magische nachten van Megève.

  Eau de Parfum 100 ml

  Heart Notes: Black Coffee, Orris, Tonka Beans
  Base Notes: Moss, Tobacco, Vetiver
  Top Notes: Clovebuds, Grapefruit, Petit Grain

  In de jaren dertig was skiën voorbehouden aan een kleine elite. In die tijd was St. Moritz de plaats voor de Europese aristocratie en een van zijn bezoekers was Albert Fouquet, de maker van de Eight & Bob-parfums. 

  Fouquet was uitgenodigd in het huis van zijn vriend Nicolas, waar hij werd verzorgd door een charmante kleermaker die elk jaar van Megève naar Parijs ging om zijn beste klanten te bezoeken en hen op maat gemaakte skikleding te bezorgen voor het seizoen. Tijdens het nemen van de maten zou er een boeiend gesprek plaatsvinden waarin de kleermaker en Nicolas aan Fouquet de geneugten van Megève vertelden. Fouquet wist al dat de barones Maurice de Rothschild onlangs had besloten om een skigebied in Megève te creëren met meer klasse en meer discretie dan die in de Zwitserse Alpen.

  Enkele maanden later ontving Albert Fouquet een ​​uitnodiging van Nicolas voor een kerstdiner in Megève. Deze door Nicolas georganiseerde diners, in Cap Ferrat, in Megève of in zijn kasteel in Parijs, waren zeer bekend en gewild bij de high society. Het geheim van deze gedenkwaardige partijen van Nicolas lag in de strenge selectie van hun gasten: intellectuelen, diplomaten, zakenlieden, elegante vrouwen, jonge kunstenaars, enz., Allemaal met een voldoende mate van levendigheid en allure. Op zijn eerste dag in Megève, na een inspannende tijd op de skipistes doorgebracht te hebben, begon voor Fouquet wat de meest magische avond zou worden waarvan hij ooit had gedroomd. Toen hij het huis van zijn vriend binnenging, was zijn gastheer samen met de mooiste vrouw die hij ooit had gezien. Nicolas stelde hem voor aan Annicke, een jonge Oostenrijkse en de dochter van een bankier en een Hongaarse edelvrouw. Haar gezicht was de perfectie van vrouwelijke schoonheid. Haar opvallende smaragd groene ogen en haar constante glimlach straalden een ongekende rust en zachtheid uit. Haar lengte en haar weloverwogen gebaren maakten deel uit van haar natuurlijke elegantie en haar lange, zwarte jurk met discrete juwelen was de belichaming van een uitstekende smaak.

  Albert Fouquet had het geluk om de hele avond met Annicke door te brengen. Uren van gesprek naast de open haard, lachen en dansen, leidden tot de belofte om elkaar weer te ontmoeten. Bij zijn terugkeer naar Parijs wilde Fouquet zijn herinneringen aan die avond vasthouden zonder ietsl van de magie van Megève te vergeten: de geur van de berglucht en het hout dat brandt in de open haard, de sfeer die door dat selecte feest werd gecreëerd. Hij wist dat de beste manier om hem in leven te houden, zou zijn om dit alles te transformeren in een voortreffelijke geur..

  En zo werd een nieuwe creatie van Albert Fouquet geboren: NUIT DE MEGÈVE.

  € 150,00
 • Nuit de Megève Eight & Bob 30 ml

  De geur van berglucht en bossen. De sfeer van een magische nacht in Megève, gebotteld als een prachtig parfum in een luxe reisformaat.
  Inhoud 30 ml, past in de leren Eight and Bob hoesjes.

  € 60,00
 • Parfumetui Leder Eight & Bob Blauw

  Luxe leren parfumetui voor Eight and Bob 30 ml parfums.

  De leather case heeft een blauwe kleur aan de buitenkant en geel aan de binnenkant.

  * Wordt zonder parfum verkocht

  € 30,00 € 60,00
 • Parfumetui Leder Eight & Bob Camel

  Luxe leren parfumetui voor Eight and Bob 30 ml parfums.

  De leather case heeft een camel kleur aan de buitenkant en lichtblauw aan de binnenkant.

  * Wordt zonder parfum verkocht

  € 30,00 € 60,00
 • Parfumetui Leder Eight & Bob Chocoladebruin

  Luxe parfumetui voor Eight and Bob 30 ml parfums.

  De leather case heeft een bruine kleur aan de buitenkant en geel aan de binnenkant.

  * Wordt zonder parfum verkocht

  € 30,00 € 60,00
 • Parfumetui Leder Eight & Bob Donkergroen

  Luxe parfumetui voor Eight and Bob 30 ml parfums.

  De leather case heeft een donkergroene kleur aan de buitenkant en geel aan de binnenkant.

  * Wordt zonder parfum verkocht

  € 30,00 € 60,00
 • Parfumetui Leder Eight & Bob Geel

  Luxe parfumetui voor Eight and Bob 30 ml parfums.

  De leather case heeft een gele kleur aan de buitenkant en lichtblauw aan de binnenkant.

  * Wordt zonder parfum verkocht

  € 30,00 € 60,00
 • Parfumetui Leder Eight & Bob Groen

  Luxe parfumetui voor Eight and Bob 30 ml parfums.

  De leather case heeft een lichtgroene kleur aan de buitenkant en donkergroen aan de binnenkant.

  * Wordt zonder parfum verkocht

  € 30,00 € 60,00
 • Parfumetui Leder Eight & Bob Lichtblauw

  Luxe parfumetui voor Eight and Bob 30 ml parfums.

  De leather case heeft een lichtblauwe kleur aan de buitenkant en rood aan de binnenkant.

  * Wordt zonder parfum verkocht

  € 30,00 € 60,00
 • Parfumetui Leder Eight & Bob Lichtbruin

  Luxe leren parfumetui voor Eight and Bob 30 ml parfums.

  De leather case heeft een lichtbruine kleur aan de buitenkant en lichtblauw aan de binnenkant.

  * Wordt zonder parfum verkocht

  € 30,00 € 60,00