Parfumerie In geuren en kleuren Heusden
 

Zijn niche parfums beter?

Vaak wordt mij gevraagd wat nu eigenlijk het verschil is tussen ‘niche’ parfums en ‘mainstream’ parfums.

Zijn niche parfums beter? Vaak wel. Er wordt nu eenmaal meer geïnvesteerd in de ontwikkeling van de geur en minder in marketing.

Het is kort door de bocht om te stellen dat Niche altijd beter is. Natuurlijk zijn er genoeg mooie en goede parfums van de grote, bekende huizen. Het nadeel is dat je de bekende klassiekers op elke straathoek ruikt. Hoe exclusief merken als Hugo Boss en Burberry ook zijn met kleding en andere producten, bij de afdeling parfums lijkt het alsof er niet gekeken wordt naar verkooppunten.

Een parfumeur die werkt voor een klein of niche parfumhuis, krijgt vaak de vrije hand. Hij of zij kan creatief zijn, waardoor er een verrassende of spannende geur gecreëerd wordt. Bij de bekende merken werkt dit anders: Er wordt een doelgroep gekozen en een marketingconcept gemaakt en aan de hand daarvan wordt het parfum ontwikkeld. Hierbij wordt vooral gekeken naar verkoopcijfers en minder naar de kunst van het parfum maken.

Voor wie zijn niche geuren bedoeld? Voor iedereen! Jong, oud, vrouw, man. Het kiezen van een parfum is vooral een kwestie van smaak. Maar wil je echt iets anders dan anders en wil je verder kijken (en ruiken!) dan de mooie fles? Ben je benieuwd naar het verhaal achter de geur? Dompel je dan eens onder in de wereld van de Niche Parfums.

 Terug
Geplaatst: 02-07-2017 15:01:03

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier